Kakaolu zencefilli kurabiye nasıl yapılır, tarif nedir?

Kakao ve zencefilin enfes uyumuyla hazırlanan bu kurabiyeler, geleneksel tatlılara modern bir dokunuş getiriyor. Mis kokulu baharatların dengeli kullanımı, her ısırıkta sıcacık bir lezzet şöleni vaat ediyor. Pratik hazırlanışı ve cezbedici aromasıyla özel günlerin vazgeçilmezi olacak bir tarif.

22 Kasım 2025

Kakaolu Zencefilli Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


  • İlk olarak, geniş bir kapta un, toz şeker, kakao, toz zencefil, tarçın ve karbonatı karıştırın.
  • Ayrı bir kapta yumuşak tereyağını, yumurtaları, sütü ve vanilyayı çırpın.
  • Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru streç filme sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Fırınınızı 180°C'de ısıtın ve tepsiye yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıplarıyla şekil verip tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.

İpuçları:


  • Hamurunuz çok yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin kenarları hafif sertleştiğinde pişmiş demektir.
  • Soğudukça kıvamı daha iyi oturacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;