Kakaolu Zencefilli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı kakao
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karbonat
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- İlk olarak, geniş bir kapta un, toz şeker, kakao, toz zencefil, tarçın ve karbonatı karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumuşak tereyağını, yumurtaları, sütü ve vanilyayı çırpın.
- Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filme sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Fırınınızı 180°C'de ısıtın ve tepsiye yağlı kağıt serin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıplarıyla şekil verip tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
İpuçları:
- Hamurunuz çok yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyelerin kenarları hafif sertleştiğinde pişmiş demektir.
- Soğudukça kıvamı daha iyi oturacaktır.
|