Kakaolu tırtıl kurabiye nasıl yapılır, tarifi nedir?

Çikolata tutkunlarını mutlu edecek, yumuşak dokusuyla ağızda dağılan kakaolu tırtıl kurabiyeler hazırlamak için harika bir rehber. Tereyağının ve kakaonun dengeli lezzeti, file badem veya çikolata parçacıklarıyla tamamlanıyor.

21 Kasım 2025

Kakaolu Tırtıl Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un (kıvamına göre ayarlanabilir)
  • Üzeri için: file badem veya çikolata parçacıkları

Yapılışı:


  • Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Sıvı yağ, vanilin, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip homojen bir karışım elde edin.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak tırtıl şekli verin.
  • Üzerlerine file badem veya çikolata parçacıkları yerleştirerek süsleyin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve servis yapın.

Not: Kurabiyelerin yumuşak kalması için fazla pişirmemeye özen gösterin. Soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kapta muhafaza edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;