Kakaolu kalp kurabiye nasıl yapılır, tarifi nedir?

Sevdiklerinize özel günlerde hazırlayabileceğiniz, yumuşacık dokusu ve çikolata tadıyla damaklarda iz bırakan kakaolu kalp kurabiyeler için pratik bir rehber. Malzemelerin birleşiminden pişirme sürecine kadar tüm incelikler, lezzetin sırrını ortaya koyuyor.

22 Kasım 2025

Kakaolu Kalp Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Üzeri için: pudra şekeri veya eritilmiş beyaz/bitter çikolata

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, spatula ile tüm malzemeler birleşene kadar karıştırın.
  • Hazır olan hamuru streç filme sararak buzdolabında 30-40 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Kalp şeklindeki kurabiye kalıbıyla şekilleri çıkarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra pudra şekeri serperek veya eritilmiş çikolataya batırarak servis edin.

Püf Noktaları:


  • Hamuru çok fazla yoğurmayın, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
  • Kalp şekli dışında farklı kalıplar da kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;