Kakaolu dolgulu kurabiye nasıl yapılır?
Çikolata tutkunları için hazırlanan bu nefis kakaolu dolgulu kurabiyeler, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya çay saatlerinizi tatlandırabileceğiniz enfes bir lezzet. Yumuşacık hamuru ve zengin kakaolu iç dolgusuyla hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, ev yapımı tatlılar arasında favorilerinizden biri olacak.
Kakaolu Dolgulu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Dolgu İçin:
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- İlk olarak, oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra, unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Bu sırada dolgu malzemelerini bir tencereye alıp kıvam alana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla açın ve kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın.
- Çıkardığınız şekillerin yarısını kurabiye olarak kullanın, diğer yarısını halka şeklinde kesin.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyelerin tam olanlarının üzerine halka şeklindekileri yerleştirin ve ortalarını hazırladığınız kakaolu dolgu ile doldurun.
- Servis yapmadan önce dolgunun iyice oturması için bir süre bekleyin.
Not:
- Kurabiyelerinizin daha gevrek olmasını isterseniz, un miktarını biraz artırabilirsiniz.
- Dolgu için isterseniz ceviz veya fındık gibi kuruyemişler ekleyebilirsiniz.
|