Kakaolu çikolata soslu kurabiye nasıl yapılır?

Çıtır kurabiyelerin üzerinde eriyen bitter çikolata sosu, bu tatlıyı sevenler için vazgeçilmez bir lezzet sunuyor. Damla çikolatalı yumuşak dokusu ve zengin kakao aromasıyla hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, özel günlerde veya çay saatlerinde enfes bir alternatif oluşturuyor.

22 Kasım 2025

Kakaolu Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi


Malzemeler (Yaklaşık 20 adet için):

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı damla çikolata

Çikolata Sosu İçin:


  • 100 gram bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


1. Kurabiye Hamurunun Hazırlanması:

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • İçine yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilin, un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyin.
  • Son olarak damla çikolataları ekleyip spatula yardımıyla yedirin.
  • Hazır olan hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

2. Kurabiyelerin Pişirilmesi:

  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri tepside 5 dakika dinlendirdikten sonra ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.

3. Çikolata Sosunun Hazırlanması:

  • Küçük bir tencereye sütü alın.
  • İçine kırılmış bitter çikolatayı, kakaoyu ve tereyağını ekleyin.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak çikolatalar eriyene kadar pişirin.
  • Kıvam alan sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın.

4. Servis:

  • Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alın.
  • Üzerlerine kaşık yardımıyla çikolata sosundan gezdirin.
  • İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi veya fındık parçaları ile süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Kurabiye hamurunuz çok yumuşak olursa 15-20 dakika daha buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Çikolata sosunu çok katı olursa bir miktar daha süt ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçmeden hareket ettirmeyin, dağılabilirler.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;