Kakaolu beyaz kurabiye nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Damakta kakaolu bir lezzet şöleni bırakan, yumuşacık dokusuyla beyaz kurabiyeler hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada. Malzeme listesinden pişirme sürecine, pratik ipuçlarından sunum önerilerine kadar her adım rehber niteliğinde.

22 Kasım 2025

Kakaolu Beyaz Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Hazırlanışı:


  • Tereyağını ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilini ilave edip harmanlayın.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin.
  • Tüm malzemeleri spatula yardımıyla yumuşak bir hamur haline getirin.
  • Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıplarıyla şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10-12 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın.

İpucu:


  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
  • Daha çikolatalı bir lezzet için kakaoyu 3 yemek kaşığına çıkarabilirsiniz.
  • Üzerini eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;