Kakao ıslak kurabiye nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Damaklarda iz bırakan yumuşak dokusu ve yoğun kakao aromasıyla, bu ıslak kurabiyeler çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, fırından çıkar çıkmaz kakao-pudra şekeri karışımıyla kaplanan kurabiyelerin eşsiz lezzet sırrını paylaşıyor.

22 Kasım 2025

Kakao Islak Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)

Üzeri İçin:


  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:


  • İlk olarak, tereyağı ve toz şekeri bir kapta iyice karıştırın.
  • Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Süt, vanilin, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, pudra şekeri ve kakaoyu karıştırıp üzerlerine bulayın.
  • Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;