İrmikli kurabiye nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis irmikli kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek. Yumuşacık dokusu ve hafif tatlılığıyla sevenlerini mutlu edecek bir tarif, özenle hazırlanan adımlarla kolayca sofralarınızda yerini alıyor.

22 Kasım 2025

İrmikli Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt
  • Üzeri için: pudra şekeri veya hindistan cevizi

Yapılışı:


  • Geniş bir karıştırma kabına sıvı yağ, şeker ve yumurtayı alarak karıştırın.
  • Üzerine irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Azar azar süt ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini streç filmle kapatarak 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra pudra şekeri veya hindistan cevizi ile süsleyin.

Püf Noktaları:


  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kavanozda muhafaza edin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;