İncirli Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
İç Harcı İçin:
- 250 gr kuru incir
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
- İncirleri yıkayıp, küçük küçük doğrayın. Bir kasede incir, ceviz ve tarçını karıştırarak iç harcı hazırlayın.
- Bir karıştırma kabında un, pudra şekeri, yumuşak tereyağı, vanilya ve kabartma tozunu elinizle yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak top şekli verin.
- Hazırladığınız topları başparmağınızla ortasına bastırarak çukur açın ve içine incirli harçtan küçük bir miktar koyun.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- İç harcı hazırlarken incirleri ıslatıp yumuşatabilirsiniz, bu daha kolay şekil almalarını sağlar.
- Kurabiyeleri sıcakken değil, soğuduktan sonra servis yapın, daha lezzetli olacaktır.
|