Hindistan cevizli sütlü kurabiye nasıl yapılır?

Lezzetli bir Hindistan cevizi aroması ve yumuşak dokusuyla çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir kurabiye tarifi. Tereyağlı hamurunun sütle buluşmasıyla ortaya çıkan bu enfes tat, hem pratik hem de göz alıcı bir atıştırmalık sunuyor.

22 Kasım 2025

Hindistan Cevizli Sütlü Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi (rendelenmiş)
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Tereyağı ve toz şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.
  • Hindistan cevizini ekleyip homojen bir karışım elde edin.
  • Un, vanilin, kabartma tozu ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin.
  • Tüm malzemeleri yumuşak bir hamur haline getirin.
  • Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın.

Püf Noktaları:


  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşince pişmiş demektir.
  • Soğuduktan sonra daha lezzetli olacaktır.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Süt veya bitki çayları ile birlikte servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;