Helvali kurabiye nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve nefis bir tarif: İrmik helvasının enfes aromasıyla zenginleşen, tereyağlı kıvamıyla ağızda dağılan kurabiyeler. Malzemelerin birleşimiyle ortaya çıkan bu eşsiz tat, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek.

22 Kasım 2025

Helvalı Kurabiye Tarifi


Malzemeler (Yaklaşık 20-25 adet için):

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik helvası (ufalanmış)

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Son olarak ufalanmış irmik helvasını ekleyip hamura yedirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin (altı hafif kızarana kadar).
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın.

Not:


  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
  • İrmik helvası yerine tahin helvası da kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz üzerlerini pişmeden önce susam veya çörek otu ile süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;