Havuç ve Kakaolu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak, havuçları rendeleyin ve bir kenara ayırın.
- Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri iyice çırpın, krema kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.
- Üzerine sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Rendelenmiş havuçları ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve tarçını (kullanacaksanız) eleyerek karıştırın.
- Kuru malzemeleri, havuçlu karışıma yavaş yavaş ekleyin ve spatula ile yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz çok yapışıyorsa, biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Hazır olan hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye kurabiyeleri aralıklı yerleştirin.
- Kurabiyeleri 15-20 dakika pişirin, üzerleri hafif çatlayıp kenarları kızarana kadar fırında tutun.
- Fırından çıkardıktan sonra, kurabiyeleri bir süre tepside soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
İpuçları:
- Kurabiyelerin daha yumuşak olmasını isterseniz, pişirme süresini biraz kısaltabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak, kurabiye hamuruna çikolata parçaları veya ceviz ekleyebilirsiniz.
- Dinlendirme süresi, kurabiyelerin şeklini korumasına yardımcı olur, bu adımı atlamayın.
Afiyet olsun! Bu tarifle hem havuçlu hem de kakaolu lezzetli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. |