Hatice'nin meşhur ıslak kurabiyesi nasıl yapılır?
Damaklarda iz bırakan bir lezzet arayanlar için Hatice'nin ıslak kurabiyesi, tam kıvamında şerbeti ve yumuşacık dokusuyla enfes bir seçenek sunuyor. Tereyağının aroması ve pudra şekerinin inceliğiyle hazırlanan bu kurabiyeler, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.
Hatice'nin Meşhur Islak Kurabiyesi TarifiMalzemeler:
Şerbeti İçin:
Yapılışı:1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 2. Kurabiye hamuru için; tereyağı ve pudra şekerini iyice çırpın. 3. Yumurta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Eğer hamur çok kıvam alırsa süt ekleyerek yumuşatabilirsiniz. 5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 6. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika kadar üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. 7. Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz soğumuş şerbete batırıp çıkarın. 8. Bir servis tabağına alarak üzerlerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |



.webp)
