Haşhaşlı ve Susamlı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı haşhaş
- 1 çay bardağı susam
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Yapılışı:
- İlk olarak, margarin veya tereyağını bir kase içinde toz şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Ardından yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu harmanlayın.
- Bu kuru karışımı, yavaş yavaş ıslak karışıma ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Haşhaşı ve susamı ekleyip hamurla iyice birleşene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
- Fırınınızı 180°C'de önceden ısıtın.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- İsteğe bağlı olarak, kurabiyelerin üzerine biraz daha susam serpebilirsiniz.
- Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında, 15-20 dakika veya hafif altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra, kurabiyeleri bir süre tepside soğumaya bırakın, ardından servis tabağına alın.
Püf Noktaları:
- Hamuru dinlendirmek, kurabiyelerin daha iyi şekil almasını sağlar.
- Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
- Susam ve haşhaş oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Kurabiyeleri soğuk süt veya sıcak çay eşliğinde servis edebilirsiniz.
|