Halka Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
- Üzeri için: çörek otu, susam veya haşhaş
Yapılışı:
- Tereyağını bir kase içerisinde çırpın, üzerine sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kabartma tozu, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iki parçaya bölün.
- Hamuru un serptiğiniz tezgâhta açın ve halka şeklinde kesin. Dilerseniz kurabiyeleri şekillendirirken ortalarını da boşaltabilirsiniz.
- Kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin, üzerlerine çörek otu veya susam serpin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin, üzerleri hafif kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz, ancak fazla un eklemek kurabiyelerin sertleşmesine neden olabilir.
- Kurabiyelerin üzerini istediğiniz baharatlarla süsleyebilirsiniz.
- Fırın sıcaklığını ayarlayarak kurabiyelerin yanmamasına dikkat edin.
|