Gevrek Simit Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı ve çörek otu veya susam
Yapılışı:
- Tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırın.
- Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarını kontrol ederek ekleyin.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, elinizle uzun şeritler halinde yuvarlayın.
- Şeritleri halka şeklinde birleştirip, simit formu verin.
- Kurabiyelerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengi alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkarın, soğuduktan sonra servis yapın.
İpuçları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz, ancak fazla un eklemek kurabiyelerin sertleşmesine neden olabilir.
- Kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirirken aralarında boşluk bırakın, pişerken hafifçe yayılabilirler.
- Soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kavanozda saklayarak tazeliğini koruyabilirsiniz.
|