Dışı hindistan cevizli kurabiye nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arayanlar için harika bir seçenek: Hindistan cevizinin aromasıyla zenginleşen, dışı çıtır içi yumuşacık kurabiyeler. Bu tarif, hem görünüşü hem de lezzetiyle özel günlerde veya çay saatlerinde sofraları şenlendirecek.
Dışı Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi (dış kaplama için)
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak top şekli verin.
- Hindistan cevizine bulayarak her tarafını kaplayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın ve servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamuru çok fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
- Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra üzerleri yumuşak görünebilir, soğudukça kıvam alacaktır.
- Hindistan cevizini daha lezzetli hale getirmek için hafifçe kavurabilirsiniz.
|