Dereotlu poğaça tarifinde hangi malzemeler kullanılır?

Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık olan dereotlu poğaçalar, özellikle misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir seçenek. Hamurun yumuşak dokusu ile dereotu ve beyaz peynirin enfes uyumu, bu tarifi vazgeçilmez kılıyor. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu şahane poğaçanın tüm malzemeleri ve püf noktaları.

22 Kasım 2025

Dereotlu Poğaça İçin Gerekli Malzemeler


Dereotlu poğaça yapmak için hem hamur hem de iç harcı hazırlamanız gereken malzemeler aşağıda listelenmiştir. Bu tarif yaklaşık 12-15 adet poğaça için uygundur.

Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
  • 1 adet yumurta (bir kısmı üzeri için ayrılabilir)
  • 1 paket instant maya (veya 20 gram yaş maya)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:


  • 1 demet taze dereotu (ince kıyılmış)
  • 200 gram beyaz peynir (rendelenmiş veya ufalanmış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
  • Tuz (isteğe bağlı, peynirin tuzluluk durumuna göre ayarlayın)
  • İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı kuru nane veya pul biber ekleyebilirsiniz.

Üzeri İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı (parlak görünüm için)
  • Çörek otu veya susam (isteğe bağlı)

Bu malzemelerle hazırlanan dereotlu poğaçalar, özellikle çay saatleri için lezzetli bir seçenek olacaktır. Malzemeleri bir araya getirip hamuru yoğurduktan sonra, iç harçla doldurup pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;