Damla çikolatalı yumuşak kurabiye nasıl yapılır?

Damla çikolatalı yumuşak kurabiyeler, çay saatlerinizi lezzet şölenine dönüştürecek nefis bir atıştırmalık. Tereyağının aroması ve eriyen çikolatanın dengeli uyumuyla her ısırıkta mutluluk verecek bu tarif, hem pratik hem de sonuçlarıyla etkileyici.

22 Kasım 2025

Damla Çikolatalı Yumuşak Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı:


  • Tereyağı ve toz şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilin şekeri, un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun.
  • Son olarak damla çikolataları ekleyip hamura yedirin.
  • Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 10-12 dakika pişirin (kenarları hafif kızarınca).
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Püf Noktaları:


  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak görünebilir, soğudukça kıvam alacaktır.
  • Daha çıtır kurabiye için pişirme süresini 2-3 dakika uzatabilirsiniz.
  • Damla çikolata yerine bitter çikolata parçaları da kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;