Damla Çikolatalı Rulo Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı damla çikolata
- Üzeri için: 1 yemek kaşığı süt ve biraz pudra şekeri
Hazırlanışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilin, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, yoğurarak hamur haline getirin.
- Son olarak damla çikolataları ekleyip hamura yedirin.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün, her birini streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha un serperek açın, dikdörtgen şekli verin.
- Hamuru rulo yaparak sarın, streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
- Fırını 180°C'ye ısıtın, rulo hamuru 1 cm kalınlığında dilimleyin.
- Dilimleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerlerine sürülmüş süt ve pudra şekeri serpin.
- 15-20 dakika pişirin, altı hafif kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.
Püf Noktaları:
- Hamuru çok sert olursa biraz süt ekleyebilirsiniz.
- Damla çikolataları buzdolabında soğutursanız hamura karışırken erimez.
- Rulo yaparken sıkı sararsanız kurabiyeleriniz daha düzgün şekilli olur.
|