Cocostar ıslak kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Hindistan cevizinin enfes dokusu ve şerbetin lezzetiyle birleşen bu ıslak kurabiyeler, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, hem göze hem damağa hitap eden sonuçlar vaat ediyor.

22 Kasım 2025

Cocostar Islak Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbeti İçin:


  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Hindistan cevizi (üzeri için)

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Hindistan cevizini, unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip yoğurun.
  • Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.

Şerbet Hazırlığı:

  • Su ve şekeri bir tencerede kaynatın, 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbete batırıp çıkarın.
  • Üzerlerini hindistan cevizi ile süsleyin.

Not:

  • Kurabiyeleri şerbete batırırken fazla bekletmeyin, dağılabilirler.
  • Soğuduktan sonra daha lezzetli olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;