Çıtır tatlı kurabiye nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Mis kokulu mutfakların vazgeçilmezi olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek. Tereyağının lezzeti ve pudra şekerinin hafifliğiyle mükemmel bir dokuya sahip, her ısırıkta ağızda dağılan nefis bir tatlı sunuyor.

23 Kasım 2025

Çıtır Tatlı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilin, un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
  • Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıplarıyla şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Püf Noktaları:


  • Kurabiyelerin çıtır olması için hamuru çok fazla yoğurmamalısınız.
  • Fırından çıktıktan sonra kurabiyeleri tepside 5 dakika bekletip sonra soğutma ızgarasına alın.
  • İsteğe bağlı olarak kurabiyelere damla çikolata veya rendelenmiş limon kabuğu ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;