Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi
Malzemeler (Yaklaşık 20 adet için):
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Çikolata Sosu İçin:
- 100 gram bitter çikolata
- 1/2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Bir kapta tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, vanilin, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyin, yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirin.
- 15-20 dakika pişirin, kenarları hafif kızardığında fırından alın.
- Kurabiyeler soğurken, benmari usulü çikolata sosunu hazırlayın.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine çikolata sosunu gezdirin.
- Sos donmaya başlayana kadar oda sıcaklığında bekletin.
Çikolata Sosu Yapılışı:
- Küçük bir tencerede sütü ısıtın (kaynatmayın).
- İçine kırılmış çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Tereyağını ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
Püf Noktaları:
- Kurabiyeler fırından çıkınca 5 dakika tepside bekletin.
- Çikolata sosunu sıcakken kurabiyelere uygulayın.
- İsteğe bağlı olarak kurabiye hamuruna fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz.
|