Cevizsiz elmalı kurabiye nasıl yapılır? tarifi nedir?

Elmalı kurabiye sevenler için pratik ve lezzetli bir alternatif: Cevizsiz elmalı kurabiye tarifi. Yumuşacık hamuru ve tarçınlı elma dolgusuyla çay saatlerinizi şenlendirecek bu nefis tatlı, basit malzemelerle kolayca hazırlanıyor.

22 Kasım 2025

Cevizsiz Elmalı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın

İç Malzemesi:


  • 2 adet orta boy elma
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:


  • Öncelikle elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada elmaları, toz şeker ve tarçınla birlikte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Bir kapta tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, vanilin, kabartma tozu ve tarçını ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgâhta açın ve kurabiye kalıbıyla şekil verin.
  • Kurabiyelerin yarısına bir çay kaşığı soğumuş elma harcı koyun, diğer yarısıyla üzerini kapatıp kenarlarını sıkıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve servis yapın.

Not: İsteğe bağlı olarak kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;