Çatlak şerbetli kurabiye nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Mis gibi tereyağı kokulu, şerbetin içinde parıl parıl parlayan çatlak kurabiyeler... Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık bu enfes tatlıyı evde yapmanın sırları ve kolay adımları burada bir araya geliyor.
Çatlak Şerbetli Kurabiye TarifiMalzemeler (Yaklaşık 20-25 adet için):
Şerbeti İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için tencereye şeker ve suyu alarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 8-10 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 2. Kurabiye hamuru için; bir kapta yumuşak tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyice çırpın. 3. Vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 4. Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Unu kontrollü ekleyin, hamurun kıvamını kontrol ederek ilave edin. 5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 6. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri hafif kızarınca fırından alın. 7. Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete atıp 1-2 dakika bekletin ve servis tabağına alın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! Bu tarifle çatlak görünümlü, yumuşacık şerbetli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. |



.webp)
