Bonibonlu sade kurabiye nasıl yapılır? tarifi nedir?

Renkli drajelerin neşe kattığı yumuşacık bir kurabiye tarifi... Tereyağının mis kokusu, pudra şekerinin hafifliği ve bonibonların çıtır dokusunun buluştuğu bu lezzet, çay saatlerini şenlendirecek pratik bir atıştırmalık sunuyor.

22 Kasım 2025

Bonibonlu Sade Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı bonibon (renkli drajeler)

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Son olarak bonibonları ekleyip hamuru hafifçe yoğurun.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarınca 5 dakika tepside dinlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Bonibonları eklerken fazla karıştırmamak renklerin dağılmaması için önemli
  • Kurabiyeler fırından çıkınca yumuşak olabilir, soğuyunca kıvam alacaktır
  • İsteğe bağlı olarak bonibon miktarını artırabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;