Bonibonlu Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 su bardağı bonibon (renkli drajeler)
Islatma Sosu İçin:
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
- İlk olarak, tereyağı ve toz şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Ardından yumurta, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Son olarak bonibonları ekleyip hamura yedirin, hamurunuz hazır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Kurabiyeler pişerken, ıslatma sosu için süt, kakao ve toz şekeri bir tencerede kaynayana kadar karıştırın, sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, soğuyan sosun içine batırıp çıkarın ve servis tabağına alın.
- Kurabiyeleri buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın, afiyet olsun!
|