Bal badem kurabiyesi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Mis kokulu badem ve balın enfes uyumunu yansıtan bu kurabiyeler, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Yumuşak dokusu ve cezbedici aromasıyla her ısırıkta damaklarda iz bırakan bu tarif, sade malzemelerle hazırlanıyor. Dinlendirilmiş hamurunun fırından yayılan o eşsiz kokusu, mutfağınızı bir pastane atmosferiyle saracak.

21 Kasım 2025

Bal Badem Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı ince çekilmiş badem (bir kısmı üzeri için)
  • 4 su bardağı un (kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)

Yapılışı:


  • Tereyağı, pudra şekeri ve balı derin bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya, kabartma tozu ve ince çekilmiş bademleri ekleyip karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170°C fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın, ardından üzerlerini pudra şekeri veya kalan bademle süsleyebilirsiniz.

Not: Kurabiyelerinizin daha gevrek olmasını isterseniz, badem oranını artırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;