Antep fıstıklı kremalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için Antep fıstıklı kremalı kurabiye, hem göze hem damağa hitap eden bir şölen sunuyor. Çıtır kurabiye hamuru ile fıstıklı kremanın mükemmel uyumu, bu tarifi özel kılan detaylardan sadece biri.

21 Kasım 2025

Antep Fıstıklı Kremalı Kurabiye Tarifi


Malzemeler (Yaklaşık 20-25 adet için):

  • Kurabiye Hamuru
  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • Antep Fıstıklı Kreması
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş Antep fıstığı (bir kısmı üzeri için ayrılacak)
  • Üzeri İçin
  • Kalan Antep fıstığı
  • Pudra şekeri (isteğe bağlı)

Yapılışı:


1. Kurabiye Hamurunun Hazırlanması:


  • Derin bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Vanilin, un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

2. Kurabiyelerin Şekillendirilmesi ve Pişirilmesi:

  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Dinlenmiş hamuru tezgaha alıp merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıbı veya bardak ile yuvarlak şekiller çıkarın.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika, hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3. Antep Fıstıklı Kremanın Hazırlanması:

  • Bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilini ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Tencereyi ocağa alıp kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Göz göz olan kremayı ocaktan alıp tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Ilıyınca rendelenmiş Antep fıstığının büyük kısmını ekleyip karıştırın.
  • Kremayı soğuması için buzdolabına koyun.

4. Kurabiyelerin Doldurulması ve Sunumu:

  • Soğuyan kurabiyelerin yarısını alıp üzerlerine Antep fıstıklı kremadan bir kaşık koyun.
  • Diğer yarısını kremalı kurabiyelerin üzerine kapatarak sandviç şeklinde birleştirin.
  • Üzerlerine kalan Antep fıstıklarını serpiştirin.
  • İsterseniz pudra şekeri serperek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Hamuru dinlendirmek, kurabiyelerin şeklinin bozulmamasını sağlar.
  • Kremayı sürekli karıştırarak pişirin, topaklanmamasına dikkat edin.
  • Antep fıstıklarını kavurup soğutarak rendelerseniz daha lezzetli olur.

Afiyet Olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;