3 malzemeli şipşak kurabiye nasıl yapılır?

Sadece üç malzeme ve birkaç basit adımla hazırlanabilen, pratik bir kurabiye tarifi. Hamurun yapımından pişirme sürecine kadar tüm detaylar ve püf noktalarıyla birlikte sunuluyor.

23 Kasım 2025
3 Malzemeli Şipşak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin

Yapılışı

  • Tereyağını veya margarini bir kaseye alarak yumuşak bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Üzerine pudra şekerini ekleyip karışım homojen olana kadar karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu ilave ederek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru streç filmle sararak buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgâhta 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıbı veya bir bardak yardımıyla şekiller çıkarın.
  • Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika veya hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarınca soğumaya bırakın ve servis yapın.

Püf Noktaları

  • Hamurunuz çok yumuşaksa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelerinizi daha lezzetli yapmak için vanilya veya limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Pişirme süresi fırına göre değişebilir, kenarlar hafif kızardığında pişmiş demektir.

Not

  • Bu tarif yaklaşık 20-25 adet kurabiye çıkarır, dilerseniz malzemeleri artırarak miktarı çoğaltabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;