125 gr margarinle elmalı kurabiye nasıl yapılır?
Margarinle hazırlanan bu nefis elmalı kurabiyeler, tam ölçülü malzemelerle kolayca yapılabilecek bir tarif sunuyor. Yumuşak dokusu ve tarçınlı elma dolgusuyla çay saatlerinizi şenlendirecek bu kurabiyeler, misafirlerinize ikram edebileceğiniz pratik bir lezzet alternatifi.
125 gr Margarinle Elmalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
İç Malzemesi:
- 2 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Öncelikle elmaları soyup küp küp doğrayın. Bir tavada elmaları, toz şekeri ve tarçını ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. İsterseniz cevizi de ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Bir kapta yumuşak margarini ve toz şekeri iyice karıştırın.
- Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın.
- Bir bardak veya kurabiye kalıbı ile yuvarlak şekiller çıkarın.
- Yarısının üzerine soğumuş elma harcından koyup, diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarını hafifçe sıkıştırın.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve servis yapın.
Not: Kurabiyelerin kenarlarını çatal ile süsleyebilir veya üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
|