Yulaflı muzlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Sağlıklı atıştırmalık arayanlar için pratik ve besleyici bir tarif: yulaflı muzlu kurabiyeler. Sadece birkaç temel malzeme ile hazırlanan bu lezzet, hem enerji veriyor hem de şeker ilavesiz alternatif sunuyor.

21 Kasım 2025

Yulaflı Muzlu Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 2 adet olgun muz (orta boy)
  • 1,5 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1/2 su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 2 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu (isteğe bağlı)
  • 1/4 su bardağı kuru üzüm veya çikolata parçaları (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.
  • Muzları bir kasede çatalla iyice ezin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Üzerine yulaf ezmesi, tarçın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak ceviz, kuru üzüm veya çikolata parçalarını ekleyip harmanlayın.
  • Hamurdan yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar alarak elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Kurabiyeleri 15-20 dakika veya hafif altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.

İpuçları:


  • Muzlar ne kadar olgun olursa, kurabiyeler o kadar tatlı olur.
  • Glutensiz bir seçenek için glutensiz yulaf ezmesi kullanabilirsiniz.
  • Kurabiyeler oda sıcaklığında saklanabilir veya buzdolabında tazeliklerini koruyabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;