Vanilyalı yumuşak kurabiye nasıl yapılır? tarifi nedir?

Mis kokulu, tam kıvamında yumuşacık kurabiyeler hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar bu tarifte bir araya geliyor. Tereyağının oda sıcaklığında olmasından pişirme süresine kadar her adım, lezzetli sonuçlar için özenle hazırlandı.

23 Kasım 2025

Vanilyalı Yumuşak Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Tereyağı ve toz şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilin, un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Fırını 180°C'de ısıtın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 15-20 dakika veya üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Püf Noktaları:


  • Kurabiyelerin yumuşak kalması için fazla pişirmeyin.
  • Soğuduktan sonra hava almayan bir kapta saklayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;