Tahinli Rulo Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
İç Malzemesi:
- 1 su bardağı tahin
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak, geniş bir kapta un, yumuşak tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, vanilin ve kabartma tozunu karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filmle sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Bu sırada iç harcı hazırlayın: Tahin, pudra şekeri ve tarçını bir kasede karıştırın.
- Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün. Her parçayı tezgaha un serperek, dikdörtgen şeklinde açın (yaklaşık 3-4 mm kalınlığında).
- Açılan hamurun üzerine tahinli karışımı ince bir tabaka halinde yayın, kenarlarına 1-2 cm boşluk bırakın.
- Hamuru uzun kenarından sıkıca rulo şeklinde sarın. Streç filme sararak buzdolabında 15-20 dakika daha dinlendirin.
- Fırını 180°C'de ısıtın. Dinlenen ruloyu 1-1,5 cm kalınlığında dilimleyin.
- Dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
- 180°C fırında 15-20 dakika, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkarın, soğumaya bırakın ve servis yapın.
Notlar:
- Hamuru çok fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
- Dilimlemeden önce ruloyu buzdolabında dinlendirmek, şeklinin bozulmamasını sağlar.
- İsteğe bağlı olarak üzerine susam veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.
|