Sütle hazırlanan elmalı kurabiye tarifi nedir?

Mis kokulu elmalı kurabiyeler, sütün yumuşak dokusuyla birleşerek nefis bir lezzet sunuyor. Tam ölçülü malzemelerle hazırlanan bu tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek pratik bir alternatif olarak mutfak defterinizdeki yerini alacak.

23 Kasım 2025

Sütle Hazırlanan Elmalı Kurabiye Tarifi


Malzemeler (Yaklaşık 20-25 adet için):

  • 3 su bardağı un
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın

İç Malzemesi:


  • 3 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)

Üzeri İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Pudra şekeri (servis için)

Hazırlanışı:

1. Elma İç Harcının Hazırlanması

  • Elmaları soyup rendeleyin.
  • Tencereye rendelenmiş elmaları, toz şekeri ve tarçını ekleyip orta ateşte 8-10 dakika pişirin.
  • Elmalar suyunu çekip kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca isteğe bağlı olarak dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın.

2. Kurabiye Hamurunun Yoğrulması

  • Bir kapta yumurta, pudra şekeri, süt, sıvı yağ ve yumuşak tereyağını iyice çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

3. Kurabiyelerin Şekillendirilmesi

  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Bir bardak veya kurabiye kalıbıyla yuvarlak şekiller kesin.
  • Yarısına 1 tatlı kaşığı elma içi koyup diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarını çatalla sıkıştırın.

4. Pişirme

  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürün.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.

5. Servis

  • Fırından çıkan kurabiyeleri bir süre soğutun.
  • Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Not: Kurabiyeler oda sıcaklığında kapaklı bir kapta 3-4 gün taze kalır. Sütün oda sıcaklığında olması hamurun kıvamı için önemlidir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;