Susamlı küçük kurabiyeler nasıl yapılır?
Çıtır dışı ve yumuşak içiyle susamlı küçük kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir atıştırmalık. Basit malzemelerle hazırlanan bu tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz pratik bir lezzet sunuyor.
Susamlı Küçük Kurabiyeler Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı susam
- 1/2 su bardağı süt (susam için)
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Nişasta, un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, yoğurun.
- Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
- Önce süte, sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşaksa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Susamların iyi yapışması için kurabiyeleri önce süte sonra susama bulayın.
- Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğuyunca kıvam alacaktır.
|