Sıvı yağlı çörekotlu tuzlu kurabiye nasıl yapılır?
Sıvı yağ ve çörek otuyla hazırlanan bu nefis tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek pratik bir lezzet. Yoğurt katkısıyla yumuşacık dokusu ve çörek otunun aromasıyla fark yaratan bu tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir atıştırmalık.
Sıvı Yağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabiye TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Derin bir karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. 2. Kabartma tozu, tuz ve çörek otunu ekleyip karıştırın. 3. Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un miktarını kontrollü ekleyin, hamurun kıvamı çok sert olmasın. 4. Hamuru streç filmle sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 5. Dinlenen hamuru tezgaha alıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak şekil verin. 6. Kurabiyelerin üzerine çörek otu serpiştirip, hafifçe bastırarak sabitleyin. 7. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, altı üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 8. Fırından çıkan kurabiyeleri, bir süre soğumaya bırakın ve ardından servis yapın. Not: Kurabiyelerin daha gevrek olmasını isterseniz, fırın tepsisine yağlı kağıt sererek pişirebilirsiniz. Çörek otu yerine susam da kullanabilirsiniz. |



.webp)
