Sıvı yağlı çörekotlu tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Sıvı yağ ve çörek otuyla hazırlanan bu nefis tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek pratik bir lezzet. Yoğurt katkısıyla yumuşacık dokusu ve çörek otunun aromasıyla fark yaratan bu tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir atıştırmalık.

23 Kasım 2025

Sıvı Yağlı Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)

Yapılışı:


1. Derin bir karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

2. Kabartma tozu, tuz ve çörek otunu ekleyip karıştırın.

3. Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un miktarını kontrollü ekleyin, hamurun kıvamı çok sert olmasın.

4. Hamuru streç filmle sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

5. Dinlenen hamuru tezgaha alıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak şekil verin.

6. Kurabiyelerin üzerine çörek otu serpiştirip, hafifçe bastırarak sabitleyin.

7. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, altı üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

8. Fırından çıkan kurabiyeleri, bir süre soğumaya bırakın ve ardından servis yapın.

Not: Kurabiyelerin daha gevrek olmasını isterseniz, fırın tepsisine yağlı kağıt sererek pişirebilirsiniz. Çörek otu yerine susam da kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;