Pul Biberli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
- Üzeri için: Çörek otu ve susam
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Kabartma tozu, toz kırmızı biber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak şekil verin.
- Şekil verdiğiniz kurabiyelerin üzerine çatal batırarak desen oluşturabilir veya düz bırakabilirsiniz.
- Kurabiyelerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri bir süre dinlendirip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamuru çok sert yoğurmayın, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
- Pul biber miktarını damak zevkinize göre azaltıp artırabilirsiniz.
- Kurabiyeleri sıcakken tüketmek yerine soğuduktan sonra yemek daha lezzetli olacaktır.
|