Pul Biberli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı pul biber (acı seviyenize göre ayarlayabilirsiniz)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
- Üzeri için: çörek otu ve susam
Yapılışı:
- İlk olarak, geniş bir karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı ekleyin. Tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.
- Ardından, kabartma tozu, vanilya ve pul biberi ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun kıvamı çok sert olmamalı, yumuşak ve esnek olmalıdır.
- Hamuru streç filmle sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. İsterseniz şekillendirerek, isterseniz sadece yuvarlak hale getirip tepsiye dizin.
- Kurabiyelerin üzerine çörek otu ve susam serperek önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, altı üstü kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri bir süre soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
Not:
- Pul biber miktarını damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Kurabiyelerin daha gevrek olmasını isterseniz, fırın sıcaklığını 160°C'ye düşürüp pişirme süresini biraz uzatabilirsiniz.
|