Pudra şekerli kurabiye nasıl yapılır?
Mis kokulu, yumuşacık dokusuyla çay saatlerinizi şenlendirecek pudra şekerli kurabiyeler hazırlamak sandığınızdan daha kolay. Tereyağının oda sıcaklığında bekletilmesinden pişirme süresine kadar dikkat edilmesi gereken inceliklerle, her seferinde mükemmel sonuç alacağınız bir tarif sizleri bekliyor.
Pudra Şekerli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- Üzeri için: pudra şekeri
Yapılışı:
- Tereyağını ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp merdane ile açın.
- Kurabiye kalıpları ile şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra pudra şekerine bulayarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyelerinizin rengi açık kalması için fırın sıcaklığını kontrol edin.
- Soğumadan pudra şekeri atarsanız şeker eriyebilir, bu yüzden tam soğumasını bekleyin.
|