Nostaljik gül kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

Çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden nostaljik gül kurabiyesi, yumuşak dokusu ve tarçınlı ceviz içiyle her neslin favorisi. Bu tarif, geleneksel lezzeti modern mutfaklarda kolayca hazırlamanız için tüm incelikleriyle sunuluyor.

22 Kasım 2025

Nostaljik Gül Kurabiyesi Tarifi


Nostaljik gül kurabiyesi, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yumuşak dokusu, hafif tarçınlı aroması ve cevizli iç dolgusuyla hem göze hem damağa hitap eder. İşte evde kolayca yapabileceğiniz nostaljik gül kurabiyesi tarifi:

Malzemeler (Yaklaşık 25-30 adet için):

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)

İç Dolgu Malzemeleri:


  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin:


  • Pudra şekeri

Hazırlanışı:

  • İlk olarak, bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtayı iyice karıştırın.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz çok sert olmamalı, yumuşak ve esnek bir kıvamda olmalıdır.
  • Hamurunuzu streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Bu sırada iç dolgu için; dövülmüş ceviz, toz şeker ve tarçını bir kasede karıştırın.
  • Dinlenen hamuru, un serptiğiniz tezgâhta merdane yardımıyla yaklaşık 3-4 mm kalınlığında açın.
  • Açtığınız hamuru, geniş kısmından başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarın.
  • Ruloyu buzdolabında 15-20 dakika daha dinlendirin (dilimleme işlemini kolaylaştırmak için).
  • Dinlenen ruloyu, 1-1,5 cm kalınlığında dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz kurabiyeleri, yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında, 15-20 dakika veya üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, soğuduktan sonra pudra şekerine bulayarak servis edin.

Püf Noktaları:

  • Hamuru çok fazla un ekleyerek sertleştirmeyin, aksi halde kurabiyeler kuru olabilir.
  • İç dolguda ceviz yerini fındık veya badem de alabilir.
  • Kurabiyeleri sıcakken pudra şekerine bulamayın, eriyip şekli bozulabilir.
  • Fırın sıcaklığı fırınlara göre değişiklik gösterebilir, kurabiyelerin altı hafif kızardığında pişmiş demektir.

Afiyet olsun! Bu tarifle, çocukluğunuzun o nefis gül kurabiyelerini evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;