Margarinsiz Kolay Tarçınlı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya mısır özü)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 yemek kaşığı tarçın (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
Yapılışı:
- Derin bir karıştırma kabına yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve toz şekeri ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
- Kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Unu kontrollü ekleyin, hamurun kıvamını kontrol ederek ilave edin.
- Hamuru streç filmle sararak buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
- Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıbıyla şekil verin veya bir bardakla yuvarlaklar kesip üzerine çatal baskı yapın.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin, üzeri hafif kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
İpuçları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Tarçın miktarını artırarak daha belirgin bir aroma elde edebilirsiniz.
- Kurabiyelerinizi daha çıtır yapmak için fırın süresini birkaç dakika uzatabilirsiniz.
- Pişirme süresi fırınlara göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle ilk denemede kurabiyeleri kontrol ederek pişirin.
|