Kurabiye lezzetinde poğaça nasıl yapılır?
Tatlı bir atıştırmalık arayanlar için kıvamıyla kurabiyeyi andıran, yumuşacık bir poğaça tarifi. Hamurunun tereyağlı dokusu ve vanilya kokusuyla çay saatlerinizi şenlendirecek, misafirlerinize ikram ederken beğeni toplayacak pratik bir lezzet.
Kurabiye Lezzetinde Poğaça Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu veya susam
Yapılışı:
- Derin bir karıştırma kabına un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyin.
- Ayrı bir kapta yumuşak tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Üzerine yumurta, süt ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Bu ıslak karışımı, unlu karışıma yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla açın ve bardakla yuvarlak şekiller kesin.
- Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
Püf Noktaları:
- Hamurunuzun kıvamı yumuşak olmalı, unu kontrollü ekleyin.
- Poğaçaları sıcakken tüketirseniz daha lezzetli olacaktır.
- İsteğe bağlı olarak içine çikolata parçacıkları veya kuru meyve ekleyebilirsiniz.
|