Küçük Top Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2-3 su bardağı un (kıvama göre ayarlayın)
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzeri için: Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi
Yapılışı:
- İlk olarak, tereyağını bir karıştırma kabına alın ve mikserle yumuşak bir kıvam alana kadar çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Ardından, unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
- Son olarak, iri çekilmiş ceviz içini hamura ekleyip yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak top şekli verin.
- Hazırladığınız topları, toz antep fıstığı veya hindistan cevizine bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında, üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve servis yapın. Afiyet olsun!
Not: Kurabiyelerinizin daha gevrek olmasını isterseniz, un miktarını biraz artırabilirsiniz. Ayrıca, ceviz yerine fındık veya badem de kullanabilirsiniz.
|