Krem şantili margarinli kurabiye nasıl yapılır?

Margarinin yumuşak dokusuyla hazırlanan bu kurabiyeler, krem şantinin hafifliğiyle buluşarak nefis bir tatlı deneyimi sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya çay saatlerinizi renklendirebileceğiniz lezzetli bir seçenek.

22 Kasım 2025

Krem Şantili Margarinli Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 paket krem şanti (hazır)
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süsleme için, isteğe bağlı)

Yapılışı:


1. Hamurun Hazırlanması:


  • Yumuşak margarini bir kaseye alın, üzerine pudra şekerini ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Ardından yumurtayı ve vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
  • Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

2. Şekil Verme ve Pişirme:

  • Dinlenen hamuru tezgaha alıp, merdane yardımıyla yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıplarıyla veya serbest şekiller vererek kesin.
  • Kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, 15-20 dakika veya hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.

3. Krem Şantinin Hazırlanması:

  • Bir kasede soğuk süt ve krem şanti tozunu, mikserle katı kıvam alana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız krem şantiyi buzdolabında 10-15 dakika bekletin.

4. Kurabiyelerin Doldurulması:

  • Soğuyan kurabiyelerin yarısını seçin ve altlarına krem şantiden bir tatlı kaşığı sürün.
  • Diğer yarısını üzerine kapatarak sandviç şeklinde birleştirin.
  • İsteğe bağlı olarak, kenarlarını toz antep fıstığı veya hindistan ceviziyle süsleyin.

5. Servis:

  • Kurabiyeleri servis tabağına alıp, en iyi lezzet için buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

İpuçları:

  • Margarin yerine tereyağı kullanabilirsiniz, ancak lezzet farkı olacaktır.
  • Krem şantiyi taze sıkılmış limon suyu veya rendelenmiş limon kabuğu ile aromalandırabilirsiniz.
  • Kurabiyeleri pişirirken fırın sıcaklığını kontrol edin, yanmaması için düşük ısıda pişirin.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;