Krem şantili kakaolu kurabiye nasıl yapılır?
Kakaolu kurabiyelerin arasında nefis bir krem şanti lezzeti... Yumuşacık dokusu ve çikolata tadıyla çay saatlerinizi şenlendirecek pratik bir tarif. Krem şantinin hafifliği, kakaolu kurabiyenin yoğun aromasıyla birleşerek dengeli bir tat sunuyor.
Krem Şantili Kakaolu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket krem şanti (hazır)
- 1 su bardağı soğuk süt
Kurabiye Hamuru Hazırlığı:
- Tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin
- Vanilyayı ilave edin
- Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin
- Yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin
- Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin
Pişirme İşlemi:
- Fırını 180°C'de ısıtın
- Hamuru merdane ile 0.5 cm kalınlığında açın
- Kurabiye kalıbıyla şekil verin
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
- 15-20 dakika pişirin
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Krem Şanti Hazırlığı:
- Krem şantiyi soğuk sütle mikserle katılaşana kadar çırpın
- Buzdolabında 10 dakika bekletin
Montaj:
- Soğuyan kurabiyelerin yarısını seçin
- Sıkma torbasıyla krem şantiyi kurabiyelerin üzerine sıkın
- Diğer kurabiyelerle üzerini kapatın
- Servis yapmadan önce 1 saat buzdolabında bekletin
Püf Noktaları:
- Hamur çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz
- Kurabiyeleri çok ince açmamaya dikkat edin
- Krem şantiyi çok katı çırpmayın, aksi halde sıkması zorlaşır
- Kurabiyeler tam soğuduktan sonra krem şanti sıkın
|