Kaymaklı anne kurabiyesi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Tereyağının enfes aromasıyla hazırlanan yumuşacık kurabiyeler, kremalı kaymaklı içle buluşuyor. Bu geleneksel lezzet, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek pratik bir tarifle karşınızda. Hamurun dinlendirilmesinden kremalı için hazırlanışına kadar tüm püf noktaları içeren rehber, mükemmel anne kurabiyeleri yapmanın sırlarını paylaşıyor.

22 Kasım 2025

Kaymaklı Anne Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (kıvama göre ayarlanabilir)
  • 1 çay bardağı süt

Kaymaklı İçin:


  • 1 kutu süt kreması (200 ml)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


1. Hamurun Hazırlanması:

  • Geniş bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya, kabartma tozu ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Gerekirse un miktarını ayarlayabilirsiniz.
  • Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

2. Kurabiyelerin Şekillendirilmesi:

  • Dinlenen hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıbı veya bir bardakla yuvarlak şekiller çıkarın.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

3. Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene kadar 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

4. Kaymaklı İçinin Hazırlanması:

  • Bir kasede süt kreması, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle katı bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Bu karışımı buzdolabında 15-20 dakika soğutun.

5. Kurabiyelerin Birleştirilmesi:

  • Soğuyan kurabiyelerin yarısının altını çevirin.
  • Kaymaklı içinden bir tatlı kaşığı alıp altı çevrilmiş kurabiyelerin üzerine sürün.
  • Diğer kurabiyeleri üzerine kapatarak hafifçe bastırın.

6. Servis:

  • Kurabiyeleri servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Not: Kurabiyeleri oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Kaymaklı iç için isterseniz krem şanti de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;