Kare tuzlu kurabiye nasıl yapılır, tarif ister misiniz?

Tereyağının enfes aroması ve yoğurdun yumuşak dokusuyla hazırlanan bu kare tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek. Çıtır dokusu ve isteğe bağlı eklenen baharatlarla farklı lezzet denemelerine açık olan bu pratik tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir atıştırmalık sunuyor.

22 Kasım 2025

Kare Tuzlu Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
  • Üzeri için: çörek otu, susam

Yapılışı:


  • Geniş bir karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru 4-5 parçaya bölüp her parçayı merdane ile açarak dikdörtgen şekil verin.
  • Bıçak veya pizza dilimleyici ile kare şeklinde kesin.
  • Kurabiyelerin üzerine çörek otu veya susam serpip hafifçe bastırarak sabitleyin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.

Not:


  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak içine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;