Kakaolu limonlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Çikolata ve limonun lezzet buluşmasıyla ortaya çıkan bu nefis kurabiyeler, hem göze hem damağa hitap eden bir atıştırmalık sunuyor. Pratik hazırlanışı ve enfes aromasıyla özel günlerde veya çay saatlerinde tercih edebileceğiniz bir tarif.

22 Kasım 2025

Kakaolu Limonlu Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limonun kabuğu rendesi ve 2 yemek kaşığı suyu
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Yapılışı:


1. Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.

2. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

3. Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin, karıştırın.

4. Un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

5. Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

6. Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.

7. Dinlenen hamuru tezgaha alıp merdane ile yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın.

8. Kurabiye kalıbı veya bardak ile şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

9. Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin (kenarları hafif sertleşinceye kadar).

10. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.

İpucu: Kurabiyelerin üzerini piştikten sonra pudra şekeri veya eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;