Kakaolu hindistan cevizli top kurabiyenin tarifi nedir?
Çikolata ve hindistan cevizinin mükemmel uyumunu yansıtan bu top kurabiyeler, hem göze hem damağa hitap eden nefis bir atıştırmalık sunuyor. Pratik hazırlanışı ve lezzetli dokusuyla çay saatlerinizi şenlendirecek bu tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz enfes bir alternatif olacak.
Kakaolu Hindistan Cevizli Top Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı hindistan cevizi (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (kıvama göre ayarlayabilirsiniz)
- Üzeri için: 1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Hindistan cevizi, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak top şekli verin.
- Hazırladığınız topları üzeri için ayırdığınız hindistan cevizine bulayın.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve servis yapın.
Not:
- Kurabiyeler piştikten sonra çok yumuşak olursa, soğudukça kıvam alacaktır.
- Daha çikolatalı bir tat için kakaoyu artırabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak içine çikolata parçaları veya fındık ekleyebilirsiniz.
|